Publisher

Main » Articles » Λαδερά

Λαδερά

Μπάμιες γιαχνί

Ωραίο και ελαφρύ λαδερό φαγάκι, που μάλλον προτιμούν οι μερακλήδες που αγαπούν τα λαχανικά.

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 κιλό μπάμιες
  • 4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ξίδι.
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζετε τις μπάμιες, αφαιρώντας με μικρό κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα που έχουν στο κεφαλάκι τους, χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο. Τις πλένετε με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με ξίδι. Τις αφήνετε για 1/2 με 1 ώρα τουλάχιστον στο ξίδι πριν τις μαγειρέψετε.
  2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις μπάμιες και ανακατέυετε για 1-2 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες η τα ντοματάκια κονκασέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο με την ζάχαρη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  4. Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν.
  5. Μπορείτε να τις σερβίρετε ζεστές η κρύες, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αποφύγετε να ανακατέψετε τις μπάμιες με κουτάλα, γιατί είναι ευαίσθητες και μπορεί να λιώσουν. Αν όμως νομίζετε ότι χρειάζονται ανακάτεμα, μπορείτε να κουνήσετε μερικές φορές την κατσαρόλα

Διαβάστε περισότερο: Μπάμιες γιαχνί http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpamies-giaxni.html#ixzz2htA3hpW9



Φασολάκια γιαχνί

Αγαπημένο λαδερό φαγητό του καλοκαιριού και όχι μόνο. Απλά βάλτε τα στο τραπέζι και σίγουρα θα ξετρελαθούν όλοι!
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄-50΄.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασίματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα φασολάκια πρέπει να μείνουν με το λάδι τους.


Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
  • πατάτες
  • κολοκύθια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Category: Λαδερά | Added by: kostas (30-Jun-2013)
Views: 579 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: