Μερίδες: 4 Xρόνος: 20' λεπτάBαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη |
500 γραμ.γαριδούλες [μπορείτε και με πιό μεγάλες]
2 κομμάτια μέγεθος σπιρτόκουτου φέτα λιωμένη με το χέρι
1]2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 κλωναράκια μαιντανό
1 κουταλιά σούπας πελτέ [προτιμώ κύκνο]΄η πουμαρό χυμό πελτέ
αλατοπίπερο και ελάχιστη ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαριδούλες [σε μερικές βγάζω και το κεφάλι όχι σε όλες ]
Βάζουμε στο τηγανάκι μας το λάδι με το κρεμμύδι ,την πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκορδάκι τα σοτάρουμε για λίγο 3-4 λεπτά,αμέσως προσθέτω και τις γαριδούλες
και δεν ανακατεύω κουνάω το τηγάνι από το χερούλι .Προσθέτουμε και τον πελτέ αραιωμένο σε μισό ποτήρι νερό την ζάχαρη ,το αλατοπίπερο
και τον μαιντανό.Μαγειρεύουμε μάχρι να δούμε να πήζει η σαλτούλα τότε προσθέτουμε και την φέτα τριμμένη σε λίγο μεγαλούτσικα κομματάκια.Προσοχή δεν ανακατεύουμε καθόλου μόνο κουνάμε το τηγάνι μην μας λιώσουν οι γαρίδες .Σε 2-3 λεπτά αποσύρομαι από την φωτιά και σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!