Main » 2013 » October » 19
Φιλικά sites
Πατήστε την εικόνα για να τα επισκεφθείτε:



http://www.edem-vatera.gr

https://www.facebook.com/pages/ARENA-VATERA-BEACH-CLUB/90957894461

http://www.mygreektrip.gr/lesvos/beach-vatera.asp
 

 

Category: Χρήσιμα Links-Sites | Views: 670 | Added by: kostas | Date: | Comments (0)

Γαριδούλες με πιπερίτσα & φέτα .

...δείτε τη συνταγή από το 

 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 500 γραμ.γαριδούλες [μπορείτε και με πιό μεγάλες]
2 κομμάτια μέγεθος σπιρτόκουτου φέτα λιωμένη με το χέρι
1]2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 κλωναράκια μαιντανό
1 κουταλιά σούπας πελτέ [προτιμώ κύκνο]΄η πουμαρό χυμό πελτέ
αλατοπίπερο και ελάχιστη ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαριδούλες [σε μερικές βγάζω και το κεφάλι όχι σε όλες ] 
 Βάζουμε στο τηγανάκι μας το λάδι με το κρεμμύδι ,την πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκορδάκι τα σοτάρουμε για λίγο 3-4 λεπτά,αμέσως προσθέτω και τις γαριδούλες
και δεν ανακατεύω κουνάω το τηγάνι από το χερούλι .Προσθέτουμε  και τον πελτέ αραιωμένο σε μισό ποτήρι νερό την ζάχαρη ,το αλατοπίπερο
και τον μαιντανό.Μαγειρεύουμε μάχρι να δούμε να πήζει η σαλτούλα τότε προσθέτουμε και την φέτα  τριμμένη σε λίγο μεγαλούτσικα κομματάκια.Προσοχή δεν ανακατεύουμε καθόλου μόνο κουνάμε το τηγάνι μην μας λιώσουν οι γαρίδες .Σε 2-3 λεπτά αποσύρομαι από την φωτιά και σερβίρουμε  και καλή μας όρεξη!!! 






Category: Συνταγές | Views: 382 | Added by: kostas | Date: | Comments (0)

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο ξέρετε να μαγειρεύετε;

Aν όχι ...δείτε τη συνταγή από το 
 ΥΛΙΚΑ
Τα φύλλα από ένα λάχανο μεσαίου μεγέθους
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 κύβους κρέατος[δέν βάζουμε καθόλου αλάτι]
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα'
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [προαιρετικά ]
...
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
ελάχιστο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το λάχανο.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα ,τρίβουμε και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε .
Προσθέτουμε και 3 ποτήρια νερό μαζί με τους κύβους .
Σκε΄πάζουμε τηνν κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά.
Λειώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι,ανακατεύουμε ελαφρώς και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύουμε ξανά ελαφρά και σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά.
΄Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας .
Σερβίρετε με άφθονο χυμό λεμονιού !! Καλή σας όρεξη !!!

Category: Συνταγές | Views: 567 | Added by: kostas | Date: | Comments (0)




Category: Η περιοχή μας | Views: 486 | Added by: kostas | Date: | Comments (0)