Μοναδική
πορτοκαλόπιτα ζουμερή, απίθανη γεύση, χωρίϛ αβγά και
πανεύκολη!
Mια δοκιμή θα σας αποστομώσει…
Τι χρειαζόμαστε:
§
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
§
1 ποτήρι νερού (κλασικό ψηλό) ζάχαρη
§
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
§
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
§
1 γιαούρτι 2%
§
2 βανίλιες / 1/2 κ.γλ.
§
1 φακελάκι baking powder / 1 1/2 – 2 κ.γ.
§
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
To σιρόπι:
§
1 ποτήρι ζάχαρη
§
1 ποτήρι νερό
§
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Πώς το κάνουμε:
1.
Σε ένα ταψί ανοίγω τα φύλλα όσο πιο καλά μπορώ και τα βάζω λίγα
λίγα στους 100 βαθμούς να ξεραθούν, έτσι ώστε να θρυμματίζονται εύκολα.
2.
Έπειτα τα θρυμματίζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
3.
Βάζουμε όλα μας τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε καλά. Μετά
βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί αλλά να μην είναι λαδωμένο γιατί η πίτα έχει αρκετό
λάδι και δεν κολλάει.
4.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 30 -40 λεπτά μέχρι να
πάρει ένα ωραίο ξανθό καφέ χρώμα και αν θέλετε τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι αν βγαίνει
στεγνό.
5.
Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώνει τελείως και φτιάχνουμε το
σιρόπι μας. Το βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει και αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας περιχύνουμε με σιρόπι
να πάει παντού. Το ρουφάει πολύ γρήγορα.
Έτοιμη! Είναι υπέροχη
όταν μπει στο ψυγείο.
http://www.trelokouneli.gr