Main » 2013 November 7 » Μουσταλευριά
16:01 Μουσταλευριά | |
Μουσταλευριά Υλικά: 7-8 κιλά μούστο 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 12 κουταλιές στάχτη Λίγη κανέλα για πασπάλισμα 1-2 φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη για πασπάλισμα Εκτέλεση: Βράζουμε το μούστο με τη στάχτη από τη προηγούμενη μέρα. Βάζουμε τη στάχτη σε ένα λεπτό άσπρο ρούχο το δένουμε σφικτά και το βάζουμε στη κατσαρόλα με το μούστο να βράσει. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε συνεχώς και πετάμε τυχόν ξένα σώματα που επιπλέουν. Σβήνουμε τη φωτιά όταν σταματήσει να αφρίζει και το αφήνουμε μέσα στη κατσαρόλα όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα το περνάμε από ένα σουρωτήρι αφού βάλουμε και ένα λεπτό ρούχο στον πάτο του Για να φύγουν εντελώς τυχόν ξένα σώματα και η στάχτη. Το σουρώνουμε και δεύτερη φορά και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε 8 φλιτζάνια καθαρό μούστο σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε 1 φλιτζάνι μούστο στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι και διαλύουμε μαζί του το 1 φλιτζάνι μούστο που κρατήσαμε. Στη συνέχεια αφού διαλυθούν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μούστο που βάλαμε να βράσει και ανακατεύουμε. Όταν το μίγμα μας πήξει σερβίρουμε τη μουσταλευριά μας σε όμορφα γυάλινα μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρυδόψιχα και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεί περισσότερο. | |
|
Total comments: 0 | |